Saturday, January 9, 2010

PERMOHONAN GURU CEMERLANG 2010

Pengumuman kepada semua guru...permohonan Guru Cemerlang 2010 pelbagai gred telah diumumkan oleh pihak Kementerian Pelajaran Malaysia surat bertarikh 5 Januari 2010. semua guru boleh memuat turun borang, iklan, syarat dan lampiran di laman web Kementerian Pelajaran Malaysia ataupun di pautan yang saya buat di 'sidebar' dalam blog ini. tarikh tutup 29 Januari 2010. terbuka kepada semua sekolah menengah dan sekolah rendah. Harap maklum.
Sila Klik Borang Permohonan disini

15 comments:

mohan said...

Hellow, tapi permohonan untuk August 2009 tidak tahu lagi keputusannya....macam mana yea?? Can anyone update me with this...Is the results for 2009's application is out...? Whom can I refer to about this?? anyone can help??

onnie said...

saya pun sdg menunggu keptsan GC 2009 .. entah dapat ke tidak ? masa wakil nazir dtg observed saya (oktober2009), sy nervous sgt sampai berpeluh2 satu bdn! ingatkan nak observe P&P je, rupa2nya siap interview lg... emmmm, pengalaman yg x dpt dilupakan !

mohan said...

yeas me too.. memang Nazir tue semua...fail meja, fail ko - k....haiyo pening pening sangatkan...

nuan said...

Dengar-dengar senarai nama GC telah sampai ke Bahagian Sumber Manusia.Pada Februari ni, surat lantikan GC akan sampai ke sekolah-sekolah. Harap-harap cikgu-cikgu yang betul-betul mengasuh, mendidik dan mengajar anak Malaysia dapat menerima anugerah tersebut.

mohan said...

dah April....keputusan untuk 2009 tak kuar lagi padahal calon 2010dah diobserve...apalah diorang nie...oh yea...kenapa ruangan komen dalam blog ini sudah tidak ada lagi....letak balik ruangan itu sangat memberi informasi kepada para gc....

mispuah said...

saya terlepas pandang permohonan januari 2010. bila lagi akan open borang 2010 ni. tq

hoslan said...

saya antara CG yang mohon CG48 pada januari dan d observed februari lalu. result tak dapat lagi. anywere thank for nazir yang datang mencerap saya.

hoslan said...

memang pengalaman bila pihak nazir datang mencerap. Segalanya hendak d tengok dari P&P hinggalah apa yang kita lakukan selama 3 tahun kebelakangan. Satu memori yang tidak dilupakan. walaupun agak kalut tapi tetap bertahan hingga d akhir pertemuan, d interview n dilihat.

ida said...

salam
saya dilantik ke DG32(KUP)pada 1 jan 2007, bilakah saya layak memohon guru cemerlang.... tq

Penyelaras LDP said...

Bila agaknya dapat keputusan permohonan GC 2010?
Biasanya brapa lama masa yg diambil utk dpt kputusan slepas observed?

Cikgu oa said...

Asalamualaikum dan salam satu malaysia.

Keputusan GC 2009 dan 2010 belum diumumkan lagi. Tapi Semalam kat web KPM dah ada tawaran baru GC tarikh tutup 29 Julai 2010.

Tolong respon.

Wasalam. TQ

chia said...

Saya ingin buat permohonan Gc tahun 2010. Tetapi, syarat tarikh lantikan sebelum 27 Julai 2005, dan saya lantik pada 1 sept 2005. Jika saya sertakan borang permohonan, adakah pihak pentadbir permohonan Gc akan mempertimbangkan ? atau saya cuba tahun 2011?

Sejarah Tingkatan Empat said...

saya nak tanya permohonan guru cemerlang 2011 dah keluar ke belum, masalah di sekolah saya tak dapat makluman mengenai guru cemerlang 2010 -terima kasih

elalah said...

saya nak tanya adakah guru akademik tingkatan 6 yg dilantik 1 januari 2008 layak mohon guru cemerlang april 2011

Noor Azam said...

keputusan permohonan guru cemerlang 2010/2009 dah keluar pemangkuan/pelantikan bermula 29 mac 2011

È

blogger templates | Make Money Online